Om frivillige

Der er cirka 30 frivillige tilknyttet Hillerød Kvindekrisecenter, fordelt på 4 forskellige frivilligtyper:

  • Vagtfrivillige
  • Aktivitetsfrivillige
  • Ad hoc-frivillige
  • Mentorfrivillige

Vagtfrivillige

De fleste af vores frivillige er vagtfrivillige. Vagtfrivillige er der for beboerne i det daglige, hvor de er med til at gøre krisecentret til et rart og trygt sted at være. De hjælper beboerne med at få dagligdagen til at glide, og bidrager med overskud og nærvær. I hverdagene ligger vagterne i eftermiddags- og aftentimerne, hvor der ikke er personale i huset. I weekenderne er det mere frit, men ofte deltager den frivillige i den fælles morgenmad.

 

Aktivitetsfrivillige

Vores aktivitetsfrivillige giver løbende beboerne et frikvarter i form af forskellige aktiviteter, hvor de kan holde fri fra tankerne og samle ny energi.

Det kan f.eks. være:

  • Yoga
  • Massage
  • Fodterapi

De aktivitetsfrivillige er uddannede professionelle, som stiller deres færdigheder gratis til rådighed for vores beboere i deres fritid.

 

Ad hoc -frivillige

Vores ad hoc-frivillige hjælper beboerne med at løse specifikke opgaver. Det kan for eksempel være at få overblik over økonomien, skrive jobansøgninger eller hjælpe børnene med at lave lektier. Det kan også være at flytte deres ting ind i en ny bolig, når de forlader krisecentret.

 

Mentorfrivillige

Vores mentorfrivillige er der for beboerne, når de flytter fra krisecentret. De støtter dem i at tackle de nye udfordringer og udnytte alle de nye muligheder.

Vi har fast vagt-, aktivitets- og ad hoc-frivillige, men rekrutterer kun mentorfrivillige i forbindelse med at en beboer specifikt efterspørger en mentor.

Akut brug for hjælp

Ring hele døgnet: 70 20 30 82

Lev Uden Volds hotline